El-Fateh Admitted in HKL...

Tidak pernah menyangka akan mengalami sendiri pengalaman menaiki ambulan di tengah-tengah kota Malaysia yang sibuk ini di iringi dengan siren yang sangat mencapab.. Hihi.. Malam 09 August 2014 mencipta sejarah diri sendiri apabila menaiki ambulan ke HKL.. Detik yang tidak pernah dijangka itu terjadi akibat road block yang dibuat bagi memberi laluan kepada peserta Energizer Night Run berlari-lari anak ditengah dan celah hutan KL... 

Jalan di KL amat Jam and my brother in law amik inisiatif utk ikut jln dalam Bukit Tunku dengan harapan jalan clear..and jalan mmg clear but sadly sampai satu point dah na masuk highway tu dorang block jalan..so mengenangkan anak saudara yang agak kesian ketika itu my BIL pon turun keta and panggil someone incharge situ utk memberi laluan ckp ada budak asthma dalam keta.. and budak yg incharge tu pon panggil team paramedic dorang.. so doc incharge ckp Fateh kena bawak g Hospital ni..so my BIL kata na bawak g HKL.. maka naik lah Bonda n Fateh ambulan ke HKL... first time and rasa cuak juga.. yang penting pening hokay...sgt lah x selesa... :p

Sampai HKL terus masuk ke emergency room and terus doc incharge check and Fateh kena amik Nebulizer... pastu abes sume dorang kata kena hantar masuk wad... bermlm di HKL la kami malam itu... 

Alkisahnya 3 hari 3malam kami di HKL, Fateh on Nebulizer 4jam sekali... after doc check lung da clear n he totally sgt active n eating well dapatlah discharge on 12 August 2014... End up doc concluded that ianya Virus Infection on Bronchial because its too early to suspect he got asthma coz xde immediate family yg ada Asthma.. after 3 weeks kena dtg check up balik tgk his condition macam mane.. but then Fateh actually still selsema arini and still berkahak..puas da jugak na suruh dia buangkan kahak tu.. Semoga anakanda sentiasa sihat...

Doakan kesihatan El-Fateh Muhammad ya semua...

Bonda Risau,
Shamiera Osment.



0 comment... add one now