Movie Review : As Above So Below???

Last night after Fateh discharged Bonda terus keluar berpoya-poya tengok wayang..Al-maklumlah seminggu lebih terperap dalam hospital..release tension la sket and thank you again to Nuffnang yang sudi kasik ticket free kat iols...  Nak ticket free kena gigih jugak tao..bukan tetibe dapat email dapat ticket free..join la contest kt blog Nuffnang k...

google pic

First off all filem nie menggunakan konsep  “found footage,” “shaky cam,” or even “mockumentary" atau dengan ayat lebih simple "amik video sendiri" seperti kaedah cerita Paranormal Activity dan filem Highland Tower. So mmg kaedah nya siapa tak suka filem camni xyah la pening-peningkan kepala pergi tengok.. For sure pening pale at the end n lagi dramatik anda boleh loya n muntah..haha..over..tapi seriously mmg pening.. tp saya ok je.. hik.hik.hik


As Above So Below mengisahkan pengembaraan Scarlett seorang Dr. yang obses dengan ilmu kimia dan ancient things yang membawa beliau mengkaji sejarah zaman dahulu.. kepercayaannya membawa dia pergi ke satu terowong gelap di bawah bumi romantic Paris ke suatu alam yang lain... 

Detik mencemaskan adalah ketika di dalam terowong ni..for sure anda akan terkejut dengan perjalanan cerita yang penuh aksi mendebarkan dan kejutan... 



Conclusion, As Above So Below means that apa yang kita buat di atas itulah yang bakal kita terima di bawah and as a Muslim mmg kita wajar percaya itu kan... Balasan di akhirat itu pasti.. so kena bertaubat selagi masih diberi kesempatan.. Insha Allah...

Movie ni boleh diberi 4 bintang kerana mmg sangat psycho..hihi.. go check it out peeps!

Shamiera Osment

0 comment... add one now