Movie Review : Rentap

First time buat review film Melayu, bukan tak support film Melayu tapi xpernah dapat invite nak ke screening.. eh ceh! Perlu ke dpt pass baru nak buat review? hahaha.. Tp kalo xdpt tiket free mmg x g la tgk wayang..sekarang zaman berjimat cermat... harga tiket wayang boleh dapat ayam seekor.. hahaha<---- ini semua poyo



Actually xg tgk wayang cite Melayu sbb takut pulang dengan kekeciwaan.. hew hew... Last time tgk  wayang filem Jin Pakai Toncit me pulang dengan agak keciwa.. Tapi filem Rentap ini adalah antara genre filem Melayu yang best yang suka untuk saya tonton kerana...

1. Ada aksi Parkour - sukan extreme yang memang best.

2. Ada Elfira Loy yang cute.

3. Kelakar- jalan cerita yang tak boring dengan lawak oleh Syafie Naswip aka Rashid

4. Jalan cerita yang tidak mengarut dan boleh diterima akal. 

5. Banyak aksi lasak.

Filem Rentap adalah filem aksi komedi yang mengisahkan tentang dua beradik yang meminati sukan Parkour. Sukan lasak ini berasal daripada negara Perancis yang baru lagi mula di minati di negara kita Malaysia. Sukan Parkour adalah antara salah satu sukan extreme seperti skateboarding and wall climbing. Saya pon mmg lame dah teringin nak belajar aksi Parkour ni tapi asyik mengandung je..dok diam-diam sudahlah kan...hahaha


Filem Rentap yang hero dan heroin nya adalah Zahiril Adzim, Elfira Loy dan Syafie Naswip, antara muka baru yang menjadi hero filem . So tidak lah bosan dengan muka-muka yang biasa membintangi filem kan? huhu

Jangan lupa kawan-kawan semua pergi menonton filem Rentap di pawagam berhampiran anda mulai hari ini.. 4 December 2014...

Support Malaysian Filem!


Love.Hate.Wisdom

Shamiera Osment

0 comment... add one now